Česko-německý fond budoucnosti
česky deutsch

Kultura

(Pří)hraniční zkušenost

Žadatel:
Akademie für Neue Medien (Bildungswerk) e.V.
Rentamtsgäßchen 2
95326 Kulmbach
Tel. 09221/1316, Fax: 09221/1233
Email: anm@bayerische-medienakademien.de
www.bayerische-medienakademien.de
Partner projektu:
Mgr. Zbynek ILLEK
Kamenná 2, Cheb
Galerie 4-galerie fotografie,
p.o. Karlovarského kraje
Tel. 00420 354422838, Mobil 00420 736514040
Email: archiv@galerie4.cz
www.galerie4.cz
 
Cíl projektu Projekt má za cíl ukázat „(Pří)hraniční zkušenost“ zúčastněných umělců a přiblížit tak divákovi událost otevření hranic prostřednictvím jejich vlastních zážitků. Výsledný film bude mít veřejnost možnost shlédnout na internetu a na výstavách. Projekt bude přispívat k většímu historickému povědomí.
 

Čtvrt století po převratu se setkává devět umělců z bavorského, saského a českého příhraničí, aby společně vyprávěli příběhy z pohraničí. Používají přitom zvláštní formu video artu -  digitální vyprávění. Díky němu jsou příběhy multimediální počítačovou technikou propojeny.

Přínosem digitálního vyprávění je, že zpřístupňuje veřejnosti vyprávění příběhů z vlastního života. Tyto příběhy jsou posléze podpořeny obrazovým materiálem v podobě starých fotografií, pohlednic, kreseb, dopisů, úryvků z domacího videa nebo upomínkových předmětů. Může však mít podobu maleb, videa či fotografií vytvořených speciálně pro konkrétní příběh. Hudba a hlas autora či autorky spojují obrazový materiál do filmu.

Jednotlivé filmy mají délku zhruba 3 – 5 minut a jsou k dispozici na internetových stránkách. Zároveň je bude možné shlédnout na monitorech ve veřejných prostorách Euregia Egrensis (na radnicích, v knihovnách atp.).

Projekt doplní putovní výstava zúčastněných umělců.

30 . 5. 2014: Vernisáž výstavy a prezentace filmu.

Za texty a fotky zodpovídají nositelé projektů.

(Pří)hraniční zkušenost
 
(Pří)hraniční zkušenost
 
(Pří)hraniční zkušenost
 
(Pří)hraniční zkušenost
 

Soubory ke stažení

 
zpět
 
 
Česko-německý fond budoucnosti